woensdag 16 november 2016

Dag 16: Blauw is soms wel en soms niet blauw!

De dag begon weer met regen. Nadat ik Karen en Melissa bij hun hostel had opgepikt reden we naar de Hokitika Gorge. Daar is het water zo blauw en in de folders staat ja het is echt zo blauw als de foto. Alleen we kwamen daar en het water was meer grijs/wit wat komt door de vele regen die ze de laatste tijd hebben gehad. Ondanks dat het niet blauw was, was het nog steeds een mooi gebied. Ben heel benieuwd hoe het eruit ziet als het wel zo blauw is.

Uiteindelijk kwamen we bij Franz Josef Glacier aan. We zouden door rijden tot Fox Glacier, maar het regende dus we gingen eerst maar informeren wat er te doen was qua indoor activiteiten. Wandelen naar de gletsjer was alleen bij Franz Josef mogelijk, Fox glacier was afgesloten. Dus bleven we maar in Franz Josef.

Eerst zijn we naar de Kiwi experience gegaan. Hier hadden ze 3 kiwis. Geweldig om te zien aangezien er nog maar 350 beestjes van deze kiwi soort bestaat. Het gaat hier in om de Rowi Kiwi. Wat een leuke beestjes.

Na de Kiwis zijn we naar de gletsjer gaan lopen. Omdat ik te horen kreeg dat mijn skydive bij Fox Glacier niet doorging vanwege de regen moesten we iets anders bedenken. Dat werd dus de wandeling naar de gletsjer. Je kon tot op 750 meter afstand van het begin van de gletsjer komen. Het was een wandeling van ongeveer 45 minuten maar dan was je wel veel dichterbij als op de parkeerplaats. Wat een mega gletsjer. Het was vrij bewolkt toen we aankwamen, tussendoor klaarde het wat op om later weer bewolkt te worden, maar we hebben een deel kunnen zien en daar gaat het om natuurlijk. Heel mooi dat blauwe en witte ijs. Hopelijk gaat morgen mijn Ice Explorer tour door, maar dat is nog afwachten. Spannend.

Na de gletsjer hike heb ik Karen en Melissa bij de bus afgezet voor hun laatste stukje naar Fox Glacier. Was super gezellig om 2 dagen wild vreemde mensen mee te hebben. Hele leuke ervaring. Morgen weer alleen op pad, na hopelijk de Ice Explorer tocht eindig ik in Queenstown. Het blijft een geweldige reis en een super mooi land. Jammer dat de regen wat dingen in het water laat vallen, maar daar doe je niks aan, gewoon wat anders bedenken en verder genieten en dat lukt tot nu toe erg goed!

Geen opmerkingen: