dinsdag 13 augustus 2013

IJsland dag 8

Vandaag was weer een erg actieve dag. In de ochtend zijn we begonnen bij een stel pseudo kraters. Ze zien er uit als echte kraters maar het zijn nooit kraters geweest. Het hele gebied rond Mývatn zit vol met kraters. Het is een erg vulkanisch actief gebied.

Na de pseudo kraters zijn we naar Dimmuborgir gegaan. Hier hebben we rondgelopen door mooie gesteentes, weer onbeschrijfelijk mooi. Het landschap hier is zo mooi alsof je de hele dag in allemaal films rondloopt. Dat zie je normaal alleen op tv. Na zelf rustig rondgelopen te hebben zijn we aan de 3 uur durende 10km lange wandeltocht naar de camping begonnen.

Door het mooie landschap van Dimmuborgir gelopen naar de grote Hverfjall krater. De weg naar bovenop was een behoorlijk steile klim omhoog, bijna helemaal rechtdoor. Ik heb geen idee hoe hoog de krater was maar na een behoorlijke hijgtocht was het uitzicht prachtig. Je kon het hele gebied bekijken, de pseudo kraters, het dorp Reykjahlið bij de camping, het muggenmeer Mývatn en Dimmuborgir.

Na de krater zijn we nog ruim anderhalf uur doorgewandeld naar de camping. Na het wandelen zijn een paar van ons nog naar het plaatselijke zwembad geweest om in de hot tubs te zitten.

Geen opmerkingen: