vrijdag 9 augustus 2013

IJsland dag 4

Na het inpakken van de tenten en het ontbijt zijn we naar een hot spring gereden. Deze hot spring zorgt voor het warm water van het desbetreffende dorp en het naast gelegen dorp. Al het warme water in IJsland komt van hot springs af.
Het water uit de kraan is rond de 85 graden. Het koude water komt ook van een bron af en is erg lekker om te drinken.

Na die hot spring zijn we doorgereden naar de Grábrók krater. Helaas was er geen meer aanwezig middenin de krater maar je kon wel helemaal naar boven lopen en rondom. Buiten de krater lag een prachtig uitzicht rondom.

'S middags konden we excursies doen, paardrijden of raften. Ik ben samen met Anne-Mieke, Walter, Pim, Ronald, Ruud en Erik gaan raften. De mannen vonden het rustig, voor mij druk zat. Tijdens het raften kregen we hot chocolate uit een hot spring te drinken. Ook gingen we nog cliff diven vanaf een ongeveer 3 meter hoge rots in het kolkende water. Brrrr dat was echt koud. De hot tub was zo welkom na die ijskoude raft tocht.

Na alles doorgereden naar Akureyri waar we als team 2a de eettent moesten opzetten. Er is een eettent en kooktent en we zijn in 4 groepen onder verdeeld om elke keer de tenten op te zetten en af te breken.

'S avonds zijn we gezellig op de camping in een warm huisje gaan kaarten.

Geen opmerkingen: