dinsdag 13 augustus 2013

IJsland dag 7

Het heeft de hele dag geregend, maar dat was wel toepasselijk voor het dagje wat we gehad hebben.

We zijn begonnen bij zwavel bronnen, hot springs, het stoom kwam overal de grond uit en waar dat gebeurde zag het eruit alsof de schimmel erop zat. Het stonk natuurlijk weer naar rotte eieren maar ach die lucht douchen we elke dag in dus het went. Er was 1 stoom spoor waar je doorheen kon lopen. Adem in en op de foto, dat heeft heel wat leuke shots opgeleverd.

Daarna in de regen door naar Dettifoss, de krachtigste waterval van IJsland en Europa. Het is ongelofelijk hoeveel water daar stroomt. Een paar honderd meter verderop lag Selfoss, nog een waterval iets eerder in de rivier als de krachtige Dettifoss. Het landschap hier omheen was prachtig.

In de middag zijn we naar Krafla gereden. Daar zijn we door lava velden gelopen, met stoom en al wat een super gaaf effect gaf. De kleuren van het lava waren echt bijzonder, ook waren er nog oude kraters. Deze lava uitbarsting is bijna 300 jaar geleden geweest, maar door de stoom is het net alsof het er pas kort ligt en alles nog na smeut.

In de avond zijn we naar Jarðböðin geweest, de blue lagoon van het noorden. Mooi was het er zeker, blauw wittig water, en super warm. Op sommige plekken zelfs veels te heet om te zwemmen. Heerlijk tot rust gekomen en opgewarmd.

Geen opmerkingen: