donderdag 15 augustus 2013

IJsland dag 13

De regen is nog steeds niet gestopt. Vandaag hadden we maar 1 bezienswaardigheid om naartoe te gaan. Landmannalaugar een mooi vulkanisch gebied met stoom uit de rotsen en vulkanisch gesteente en een natuurlijke hot spring.

Het was ongeveer 2 uur rijden door een ruig landschap. We reden door een gebied waar de film Prometheus is opgenomen. Ik ga binnenkort maar eens kijken welke films allemaal in IJsland zijn gefilmd en dan kijken, ben benieuwd wat ik er van herken.

Door de regen hebben we niet veel kunnen doen. Gelukkig begon de wandeling van 4 km door lava gesteente droog, het eindigde met rustige regenval maar toen we bij de bus waren begon het wat harder waardoor we 3 uur eerder als de afgesproken tijd in de bus zaten. Uiteindelijk zijn we 2 uur eerder weer terug gegaan. Niemand is de hot springs ingegaan omdat de buschauffeur Owen een mooi verhaal had over een parasiet die er rond zwemt die verlammingsverschijnselen veroorzaakt.

Vannacht slapen we in de kelder van het hotel, 2 slaapkamers met elk 2 stapelbedden. De kamers zijn verdeeld met snurkers en niet snurkers. Bij mij op de kamer liggen Anne-Mieke, Stephan en Walter. We krijgen straks een maaltijd bereid door Owen, laatste avond dat hij bij ons is, morgen zet hij ons in Reykjavik af en dan hebben we geen chauffeur meer.

Geen opmerkingen: