vrijdag 9 augustus 2013

IJsland dag 6

Dit was tot nu toe de mooiste dag, we hebben al veel dingen bekeken maar hier werden we allemaal stil van. Als eerst zijn we naar Goðafoss geweest, een mooie waterval met wat blauwig water. Nee Havasupai haalt deze het niet bij, maar mooi was hij wel.

Na de waterval zijn we doorgereden naar Húsavík, waar we geluncht hebben en boodschappen gedaan, chips en drankjes voor bij het kaarten en yahtzeeën.

Toen kwam het, we gingen op walvis tocht. En ja hoor we zijn een bultrug walvis genaamd Humpy tegen gekomen, wat een super gaaf gezicht is dat. Zo mooi om zon beest in het echt te zien. Dezelfde bultrug kwam een paar keer omhoog waarna hij weer onder dook, op een gegeven moment waren er teveel boten om die ene walvis te spotten dus zijn we doorgevaren naar een groep speelse dolfijnen. Wit gebekte dolfijnen waren het en ze doken overal om ons heen uit het water. Dit is echt zon mooi gezicht. Ik heb nog geprobeerd te filmen, geen idee of het gelukt is.

Na het ontzettend mooie walvis varen zijn we vertrokken naar Mývatn. We zitten op de meest vreselijke camping tot nu toe, het was ijs en ijskoud en het waait erg hard. Maar gezellig is het nog steeds.

Geen opmerkingen: