vrijdag 9 augustus 2013

IJsland dag 3

Vandaag zijn we vroeg begonnen met de tenten opruimen. We moeten elke keer onze tenten opzetten en inpakken als we naar andere campings gaan. Ook de eet tent en de kooktent moeten gedaan worden en natuurlijk hebben we afwas duty.

Na even gereden te hebben zijn we naar Glymur gegaan. Een hoge waterval tot voor kort de hoogste van IJsland. Het was even lopen om er te komen, met erg smalle paadjes die ook wel glad waren, zonder railing met een afgrond naast je. Eerst liepen we over een vlakte, waarna we een kleine grot door moesten om bij de rivier uit te komen.

Bij de rivier moeten we over een smalle balk lopen waar een ijzeren draad voor evenwicht boven hing. Het deed me een beetje aan het klimbos van laatst denken. Vond het wel eng maar ja je moet wat om ergens te komen. Daarna was het alleen maar omhoog, omhoog, omhoog om bij een heel mooi uitzicht uit te komen van de Glymur waterval.

Na de waterval zijn we doorgereden, wegens bank holiday een vrije maandag in IJsland moesten we van narigheid boodschappen doen bij de winkel van het pompstation voor het avond eten, maar het werd een heerlijke pasta maaltijd.

Na alles kwamen we op de camping in Borgarnes, hier hebben we met een groepje rondgelopen, in de hot tub gezeten en 's avonds gezellig zitten kaarten. We zaten te wachten op het noorderlicht, maar het wordt hier nog steeds niet helemaal donker dus die zagen we helaas niet.

Het is wel super gezellig, ik trek veel op met Anne-Mieke, Walter en Pim.

Geen opmerkingen: