zaterdag 23 juni 2012

Dag 14, Wake me up in San Francisco

San Francisco is de laatste stop van onze rondreis. Hier is ontzettend veel te zien. We hebben weer zoveel bekeken vandaag. Als eerst zijn we naar Alcatraz geweest. Daar hadden we een audiotour die ons alles vertelde over de gevangenis, de gevangenen en de bewakers. De gevangenis heeft ongeveer 30 jaar bestaan. Daarna is het een eigendom van de regering geworden en valt onder de nationale parken service.

Na veel te hebben geleerd over Alcatraz zijn we nog even gaan lunchen en shoppen op Pier 39 waar ook de zeeleeuwen liggen. Het waren er niet zoveel helaas, maar wel leuk om ze in het wild te zien. Het uitzichtpunt van Twin Peaks was na de stop op Alamo Square waar ze de fullhouse huisjes hebben aan de beurt. Vanaf dit punt heb je een heel mooi overzicht van San Francisco, zoals op de foto te zien is.

De Golden Gate bridge was ook een must see op ons schema. En die hebben we uitgebreid van diverse kanten bekeken en zijn er natuurlijk ook overheen gereden. Als avondeten zijn we naar een restaurant gereden waar ik 7 jaar geleden met mijn moeder ook heb gegeten. Dit kleine restaurantje bevindt zich in een oude trein wagon. Erg leuk en knus. Morgen de laatste dag.....

Geen opmerkingen: