zaterdag 23 juni 2012

Dag 13, vulkanisch gebergte, spookstad en Yosemite

In de ochtend zijn we op zoek gegaan naar de Inyo kraters. Er zijn een stuk of 6 kraters zo'n 550 tot 650 jaar geleden ontstaan in een paar dagen tijd. Mammoth Lakes bevindt zich in een groot vulkanisch gebergte. We zijn naar 1 krater toegelopen, een groot gat waar nog een klein meertje onderin lag met blauw groen water. Daarna zijn we doorgereden naar de Hot Creek. Een rivier waar bubbels naar boven komen door lava. Er waren 3 kleine blauwe hot springs. Stinken naar rotte eieren van de zwavel dat het daar deed. Natuurlijk zijn we het hek even over geklommen om te voelen hoe koud het water van het beekje was en om de bubbels van dichtbij te bekijken. Nou dat beekje wil je niet in zwemmen, dan verbrandt je levend. We schrokken ervan hoe heet dat water is. Daar kan je makkelijk een eitje in koken.

Judith had voor de vakantie al gelezen over de spookstad Bodie en dit bleek niet zo ver van onze route af te liggen, dus zijn we hier ook even langs gereden. Deze spookstad was veel groter en echter als Calico waar we ooit eerder geweest zijn. Dit stadje was nog in oude staat, niets gerenoveerd, echt authentiek. Er hing nog een kalender van 1934 in een huis en een tijdschrift uit 1940. De originele meubels stonden nog in de huizen en de weggerotte gordijnen hingen nog voor de ramen. Dit was echt een spookstad!

Als laatste op het programma stond Yosemite NP. Dit enorme natuur park was weer zo anders als de andere parken die we gezien hebben. Hier waren zoveel bomen, het was totaal geen droge dorre boel. We hebben er meren gezien en watervallen. Heel mooi rustgevend park. Hadden ons alleen verkeken op de tijd en kwamen pas rond 23 uur aan in San Francisco. Maar het was een mooie dag en hebben veel mooie dingen gezien.

Geen opmerkingen: