donderdag 21 juni 2012

Dag 12, de lange rit naar Mammoth Lakes

Aan Las Vegas is een einde gekomen, het is tijd om de koffers weer te pakken en door te reizen naar Yosemite NP, maar eerst overnachten we nog even in Mammoth Lakes. De reis er naartoe was lang, grappig en misselijk makend, slinger weggetjes voor wagenzieke mensen (Jo en ik) is geen pretje.

Eenmaal aangekomen zouden we naar Devils Postpile gaan, maar de natuur heeft daar roet in gegooid. Door de hevige stormen van afgelopen november zijn de wegen nog steeds niet begaanbaar. De brandweer is druk bezig alle bomen weg te halen om het park weer toegankelijk te maken. Waarschijnlijk gaat het volgende week weer open maar daar hebben wij niks aan. Dan zitten we alweer in ons koude kikker landje. Toen was het bedenken wat we anders zouden gaan doen. We zijn de gondola ingegaan, een skilift naar de hoogste top van dit ski gebied. En jaaaaa er lag nog sneeuw!

Daarna zijn we lekker gaan rondrijden. Er zijn hier een heleboel meren, vandaar de naam lakes.... We hebben er een paar van gezien. Ook was er een waterval. Het is hier een heel mooi natuur gebied. Ons hotel kijkt uit op de pistes, die nu natuurlijk droog liggen, maar met nog laatste restjes sneeuw erop. Na het eten zijn we heerlijk in het jetstream bad gaan zitten, met uitzicht op de bergen. Geweldig uitzicht....dat is nou genieten.

Geen opmerkingen: