zondag 4 december 2016

Dag 32: Al het moois van Dubai in de smog

Het eerste wat iemand op zal vallen als hij Dubai binnen komt is de dikke smog laag die er hangt. Een bruine waas waardoor niets echt goed zichtbaar is. Ik had hele mooie uitzichten verwacht, helaas. Maar het goede nieuws is, Stefanie is aangekomen dus ben om half 9 naar haar toegegaan om te ontbijten in het Hilton... luxe!! En gratis yes!

Wat was het fijn om weer een bekend gezicht te zien. Ondanks dat ik absoluut niet naar huis wil is het toch fijn een hele dag door te kunnen brengen met een van je beste vriendinnen.

Na wat bijgepraat te hebben zijn we op pad gegaan. We hebben besloten om naar de Dubai Mall te gaan en Burj Khalifa op te gaan. Maar eerst een dagkaart voor de metro kopen. Het eerste wat ons opviel in de metro was de vrouwen coupé. Mannen waren hier verboden. Al stond er 1 verdwaalde mannelijke toerist uit Egypte in, die zich opeens erg ongemakkelijk voelde toen wij hem een beetje uit stonden te lachen. Maar hij is gewoon blijven staan, bikkel! Wel voelden we ons reuzen naast al die Filipijnse vrouwtjes.

Na behoorlijk wat stops eindelijk bij Dubai Mall aangekomen. Eerst een kilometer lopen voor je er bent en dan..... zo groot, niet normaal. Dat kun je in 1 dag niet eens bekijken. Echt niet normaal. Na wat rondgeslenterd te hebben op zoek gegaan naar Burj Khalifa. Ter plekke konden we alleen een ticket van 500 Dirham kopen, dus online een ticket van 125 Dirham gekocht. Wat nou 500! Daar doen we niet aan hè als het goedkoper kan. Blijven wel Nederlanders.

De lift ging behoorlijk snel omhoog. Ze zeiden 77 seconden maar volgens mij was het sneller. We gingen naar etage 125, dit was 452 meter hoog. We konden ook nog naar de 124e verdieping vanaf waar je de lift naar beneden weer moest pakken. Het uitzicht was prachtig. Je kon de smoglaag duidelijk zien liggen, bruine lucht met erboven mooie blauwe lucht. Door de smog kon je helaas niet zo ver kijken als we gedacht hadden. Palm eiland was niet te zien, wel konden we het World gedeelte zien. Ook Burj Al Arab was maar met moeite te zien, het 7 sterren hotel. Maar het was alsnog een mooie ervaring en het is een heel mooi gebouw om te zien.

Hierna zijn we naar Atlantis the Palm geweest, het mooiste hotel in Dubai, vind ik. Helaas wordt er alleen maar gebouwd in Dubai en is het hotel niet duidelijk meer te zien vanaf het begin van palm eiland ondanks dat je er recht op af gaat met de monorail. Maar als je de bouwwerken voorbij bent doemt hij op, het magische grote hotel. Hier wil ik ooit nog wel eens slapen. Het aquapark ziet er geweldig uit. Ook hier wil ik nog wel eens heen! We konden niet echt ver naar binnen, vanaf een bepaald punt word je tegen gehouden. Een paar winkels en restaurants en verder kwamen we niet.

Vanaf de boulevard zag het hotel er ook prachtig uit en hebben we een mooie zonsondergang kunnen zien.

Op de terugweg zijn we nog naar Mall of the Emirates geweest. Weer een gigantische mall waar Ski Dubai ligt. Na een hapje gegeten te hebben bij Chili's zijn we naar de March of the Penguins gaan kijken. Grote mooie penguins die ze gingen showen aan het publiek. Leuk om te zien.

Toen was het alweer tijd om terug te gaan naar het hotel, want Stefanie moest vanavond weer terug vliegen. Met lamme benen en pijn in ons voeten terug gestrompeld. Nog wat souvenirs ingeslagen en op naar het hotel.


Geen opmerkingen: