donderdag 1 december 2016

Dag 27: Australisch wildlife in de Taronga Zoo

Vandaag was mijn laatste maar eigenlijk ook enige dag in Sydney en had besloten naar Taronga Zoo te gaan waar ik de Wild Australia Experience heb geboekt. Om bij de zoo te komen moet je vanaf Circular Quay de ferry nemen. Het mooie is dat je met de ferry langs de Harbour Bridge vaart en het bekende Opera House. Dus alle vliegen in 1 klap. Bij de zoo aangekomen ga je eerst met een kabelbaan omhoog naar het begin van de dierentuin die op een helling ligt, zodat je in principe alleen maar omlaag loopt.


Bij de zoo even gewacht tot de tour begon. We hadden een kleine groep van 7 man met 2 amerikanen, 2 engelsen en 2 australiƫrs. We gingen eerst langs de wallabies. Het enige verschil tussen een wallaby en een kangoeroe is de grootte. Zijn ze kleiner dan een bepaalde grootte dan heten ze wallabies. Weer wat geleerd. We mochten een wallaby aaien en op de foto. Geweldig!!!

Door naar de koala's. Doordat koala's de giftige eucalyptus plant eten zijn ze erg slaperig en slapen daardoor wel 20 uur per dag. Wel werd ons duidelijk gemaakt dat ze niet zo lief zijn als ze eruit zien. Eerder lomp en log. Ze doen geen kwaad maar kunnen je lelijk openhalen met hun scherpe klauwen. Dus we mochten alleen onder de koala staan om op de foto te gaan. Geen probleem, dit was al super cool! Er zat nog een koala verstopt tussen de blaadjes en deze bleek een baby koala te hebben van 6 weken oud ongeveer. Zo lief. Was lastig om tevoorschijn te halen, maar we hebbben de baby gespot.


Door naar the nocturnal house waar allemaal australische nachtdieren zaten. Omdat het er binnen donker is, zien wij ze juist actief zijn ondanks dat het dag is. Ik ben de namen van de beestjes vergeten. Maar leuk waren ze wel. Allemaal een beetje muis en rat achtig. Ook hebben we er een platypus gezien oftewel vogelbekdier. Deze zijn ook niet zo lief als ze eruit zien en hebben een giftige beet. Hier wil je dus niet door gebeten worden. Een verzorgster was gebeten en zei dat bevallen van een tweeling minder erg was dan de pijn van een platypus beet.

We mochten even een kijkje in de keuken nemen hoe het eten gemaakt wordt voor de nacht diertjes. Sommigen krijgen fruit, anderen larven en weer anderen muizen. Bah bah bah. Verstopt achter de keuken zaten hoogbejaarde feathertail gliders oftewel de vliegende buidelmuis. Wat een geweldige beestjes. We mochten er 1 vasthouden...ahhhhh. Ik wil ze hebben!! Zoals veel andere dieren hier hahahaha. Zo klein, zo lief. Ze hebben pootjes die ervoor zorgen dat ze tegen wanden op kunnen lopen en over plafonds en ze hebben een soort van zweefpak aan waarmee ze door de lucht kunnen zweven. Echt leuk.

Nog langs de Tasmanian Devil geweest die met uitsterven bedreigd is door een besmettelijke kanker soort. Ze hebben een speciaal fok programma om na het uitsterven weer gezonde tasmanian devils in het wild los te laten zodat hij blijft bestaan. Goed bezig vind ik!

Na afloop kregen we nog een drankje en een cupcake. En toen was het vrij door de dierentuin lopen. Wat een prachtige dierentuin zeg! Veel dieren, mooie leefruimtes. En het uitzicht van de giraffen is geweldig!!!


Na 2 rondjes door de dierentuin was het op naar het hostel en door naar het vliegveld. Op naar Cairns. Weer al mijn spullen op de vlucht gekregen woohoo. En in Cairns was er een gratis shuttle service van het hostel vanaf het vliegveld. Lekker makkelijk.

Geen opmerkingen: