donderdag 1 december 2016

Dag 29: Koala droom in het regenwoud

Bij Cairns heb je niet alleen the Great Barrier Reef, maar ook het regenwoud. Hier heb je Rainforestation en Kuranda. Waar ik vandaag dus heen ging. De eerste stop was Rainforestation. Hier heb ik aan het begin de Amerikaanse Alex leren kennen en zijn de rest van de dag met elkaar opgetrokken.

We begonnen met een wandeling door het miniscule wildlife park. Omdat ze hier de dieren trainen om tam te worden kan ik dit iedereen aanraden. Ze hadden een Tasmanian Devil, dingos die echt super lief en aaibaar waren. En ook weer kangoeroes en wallabies. Allemaal tam!!! Die lagen heerlijk voor pampus in de hitte maar die mocht je zoveel aaien als je wilde. Krokodillen hadden ze ook, een lachende kookabara, een wombat en wat hagedissen.

Maar wat super lief was, was de baby koala. Die was rond de 8 maanden oud. Zoooo lief, zo klein! We mochten hem aaien en mee op de foto terwijl de verzorgster hem vast hield. Vanaf 6 weken trainen ze de diertjes al om aan mensen te wennen. Hierdoor is het veilig om ze te kunnen aaien. Geweldig!! Echt iets voor mij!!

Toen moesten we wegens ons strakke tijdsschema door naar een rondje door het regenwoud met de Army Duck. Een amfibie voertuig uit het leger van ruim 70 jaar oud. Op deze tour kregen we allemaal informatie over de bomen en planten uit het regenwoud. Als wild dier hebben we alleen een schildpad gezien. Wel geleerd over een plant die je niet als wc papier wilt gebruiken. Die heeft kleine haartjes die in je huid blijven steken en giftig zijn. Brrrr auw.

Toen was het tijd voor de Aboriginals dans show. Hier lieten ze een aantal dansjes zien. Erg grappig. En daarna mochten we met een boomerang gooien. Mijn eerste worp belandde in de boom maar hij ging wel super ver. De tweede poging kwam iets minder ver en stortte in het gras neer. Na een voorbeeld van speerwerpen รก la Aboriginal manier gezien te hebben en uitleg over de didgeridoo was de ochtend alweer voorbij.

Doordat we op de foto wilden met een koala en ik ook nog met een krokodilletje waren we te laat voor de eerste bus naar Kuranda. Wat was dat geweldig zeg om een koala vast te houden! Zo lief. En het krokodilletje was tot mijn verbazing echt zacht. Maar vond het best zielig dat zijn bekje dicht getaped zat, moet wel natuurlijk maar toch. Na een uurtje wachten toch naar Kuranda. Eerst een hapje gegeten en toen we rond gingen lopen was alles tot onze grote verbazing al gesloten. Het was pas 15.15! Blijkbaar sluiten ze om 15 uur wanneer de laatste bus naar de trein weggaat. Maar goed Kuranda bestaat alleen uit kraampjes voor toeristen, een butterfly sanctuary en een wildlife park zoals in Rainforestation. Omdat we nog maar 45 minuten hadden vonden we het zonde entree te betalen voor de butterflies en het wildlife park hadden we 's ochtends al gezien.

Bij terugkomst bij het hostel weer een pizza gehaald en lekker op de kamer opgegeten, had genoeg van de warmte vandaag dus lekker in de airco gezeten en ben erg moe dus ga vroeg slapen. Lekker dromen over koala's.

Geen opmerkingen: